Jesteś tutaj: szczypiorek.com.pl > Problemy intymne > Zdrowie seksualne przy menopauzie

W kuchni kminek

Kminek to nasiona rośliny powszechnie uprawianej w Europie. Kminek jest przyprawą bardzo popularną w kuchni polskiej. Charakteryzuje się dość ostrym, korzennym zapachem oraz nieco piekącym i gorzkawym smakiem. Przeważnie to dodatek do potraw ciężkostrawnych i tłustych. Znajdziemy go w daniach z fasoli, kapusty kiszonej, gotowanej lub surowej. Kminkiem przyprawia się marynaty, wieprzowinę, baraninę i drób. W przemyśle piekarniczym jako dodatek do posypywania chleba. Stosujemy go również do pieczonych kartofli. Nie zabraknie go również w zupach, serach, kiełbasach. Kminek służy także do wyrobu nalewek. Dostępny w torebkach w każdym sklepie na stoisku z przyprawami. Kminek to przyprawa, która nie należy do ulubionych przez wiele osób. Jednak jest on bardzo często wykorzystywany do wielu potraw. Kucharki bardzo często wykorzystują kminek, nawet w małych ilościach. Poprawia to smak potrawy, więc jest ona bardziej charakterystyczna, a kminek wydobywa jej główny smak.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.