Jesteś tutaj: szczypiorek.com.pl > Przepisy > Roladki wołowe z omletem

Sznycelki pod kołderką

Kilogram schabu bez kości umyj, osusz papierowym ręcznikiem i pokrój na sześć kotletów. Każdy z nich lekko rozbij, dopraw solą, pieprzem i czosnkiem. Na każdy kawałek mięsa połóż pokrojone w plasterki brzoskwinie, a następnie oczyszczone i pokrojone w plasterki pieczarki. Całość posól, posyp łyżeczką mielonej ostrej papryki i startym na drobnych oczkach żółtym serem (około 200 gram). Piecz w piekarniku z termoobiegiem, nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Po wyciągnięciu ułóż na talerzu, posyp kolorowym pieprzem. Dla zapewnienia miłego wizerunku możesz przyozdobić wkoło pomidorkami koktajlowymi, jak również listkami zielonej pietruszki lub świeżymi listkami pachnącej bazylii. Jeśli masz ochotę możesz dodatkowo przygotować sos do polania. Sznycelki pod kołderką są idealnym rozwiązaniem do przygotowania, dla osób, które interesują się kuchnią i lubią w niej eksperymentować.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.