Jesteś tutaj: szczypiorek.com.pl > Przetwory > Pikle

Syrop z czosnku

Jeżeli choroba jest poważna, brak konsultacji lekarskiej nie jest rozsądny. W wielu przypadkach lekkie leki są potrzebne, jednak nie oznacza to, że nie można wspomóc się metodami naturalnymi i naturalnymi lekarstwami. Jednym z najpopularniejszych są syropy. Szczególnie polecany jest syrop z czosnku. Sam czosnek od wieków uchodzi za doskonały lek już od wieków i polecany jest jako naturalny antybiotyk, skutecznie wzmacniający odporność. Można go jadać na surowo, nacierać kanapki lub, jak wspomniano, zrobić syrop. Potrzebna jest do tego jedna główka czosnku oraz pół słoiczka płynnego miodu.
Czosnek należy obrać z łupinek i bardzo drobno pokroić, bądź przecisnąć przez praskę. Przełożyć cały do słoika, po czym zalać miodem, zakręcić i odstawić na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Gdy wymagany czas minie należy przecedzić syrop przez drobne sitko. Można go popijać 3-4 razy dziennie, aż do ustąpienia objawów. Syrop z czosnku łagodzi ból gardła, pomaga w leczeniu kaszlu, nawilża podrażnioną błonę śluzową, jak również wzmacnia układ odpornościowy, dzięki czemu leczenie jest szybsze, a nawrót choroby mniej możliwy.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.