Jesteś tutaj: szczypiorek.com.pl > Układ oddechowy > Myląca nerwica serca

Sałatka z zielonych pomidorów.

Taka sałatka z zielonych pomidorów to smaczny dodatek do dań obiadowych, ale i nie tylko. Świetnie sprawdza się również w hot-dogach. W okresie robienia przetworów na zimę nie wyobrażamy sobie by mogło zabraknąć kilku słoików sałatki z zielonych pomidorów. Oto prosty przepis: 1 kg zielonych pomidorów, 100 g cebuli, 30 g soli, 250 ml octu, 100g cukru, po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego, 1 liść laurowy. Pomidory i obraną cebulę pokroić na plasterki. Zagotować 250 ml wody z solą, octem, cukrem i przyprawami. Płyn ostudzić i zalać nim pomidory i cebulę. Odstawić na 24 godziny. Płyn zlać i zagotować. Pomidory i cebulę ułożyć w słoikach , zalać marynatą, lekko zakręcić przykrywki i pasteryzować 20 minut w temperaturze 85 stopni. Słoiki wyjąć i mocno zakręcić. Taką sałatkę możemy podać również jako przekąskę do zimnego bufetu. Zielone pomidory bardzo dobrze smakują i na kuchennym stole są sporym urozmaiceniem wśród innych potraw. Warto zatem skorzystać z takiego przepisu. Źródło: http://aptekagrand.pl/

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.