Jesteś tutaj: szczypiorek.com.pl > Przekąski > Kawior, elegancki i wytrawny

Roladki wołowe z omletem

Czas zacząć nasze danie obiadowe lub przekąskę, jak kto woli. Przygotujmy na początek omlety. Ubijmy sześć jajek, stopniowo dodając dwie łyżki mąki, szklankę mleka oraz sól, dużą szczyptę. Smażmy z obu stron, do ścięcia masy. Z 50 dag wołowiny na zrazy zróbmy parę ładnych kotletów. Mięso po kolei rozbijmy na grubość ok. 0,5 cm, wyrównajmy brzegi. Skropmy olejem,posmarujmy musztardą, posypmy przyprawami według gustu. Na wierzchu rozłóżmy omlety, a wzdłuż, na środku, pokrojony w słupki ogórek kiszony. Całość zwińmy dokładnie w roladę i obwiążmy nitką. Wierzch posmarujmy olejem ,obtoczmy w mące, lekko obsmażmy ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju, a następnie przełóżmy do piekarnika i pieczmy w 200 przez mniej więcej godzinę. Jeśli nie chcemy od razu bawić się w roladki możemy upiec w całości i po upieczeniu dopiero pokroić w plastry. Troszkę pracochłonne ależ jakie smaczne. Będzie to na pewno bardzo smaczna potrawa na naszym stole, do której często będziemy wracać.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.