Jesteś tutaj: szczypiorek.com.pl > Przeziębienie > Nawadnianie organizmu w chorobie

Przekąski

Przekąski i kanapki doskonale nadają się na duże i małe przyjęcia “na stojąco”. Można je również podawać z aperitifem przed posiłkiem. Listę przekąsek otwierają orzeszki i palone migdały, oliwki, paluszki, chipsy, precle, aby przez grzanki, przystawki z sera, dojść do skomplikowanych kanapek, rolad z naleśników, ptysiów ze słonym nadzieniem, małych pulpecików i wielu innych. Charakterystyczną cechą przekąsek koktajlowych i kanapek, jakże równie ważną jest nie tylko ich smak, ale i dekoracyjny wygląd. Z tych samych produktów można uzyskać bardzo różne przekąski. Niezwykle atrakcyjną formą przekąsek są kompozycje zwane “jeżami” kanapkowymi. Przygotowując imprezę należy przestrzegać kilku zasad. Wszystkie zimne przekąski podaje się jednocześnie. Przekąski podajemy w miseczkach lub na półmiskach w rożkach lub rulonikach. Jest to sposób na to, aby spróbować wielu dań, podczas jednego spotkania czy przyjęcia. Dzięki temu, że przystawki są małe, możemy zjeść ich większą ilość nie przejmując się tym, że jesteśmy od razu najedzeni. Taka forma jedzenia powinna znaleźć się podczas każdego spotkania.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.