Jesteś tutaj: szczypiorek.com.pl > Przepisy > Babeczki wiśniowe perły

Jabłka, jabłuszka

Owoc znany przez wszystkich. Jabłka lubią jeść zarówno dzieci, jak i osoby dorosłe. Świeże jabłka są doskonałym uzupełnieniem diety. Jabłka to świetny surowiec do sporządzania nadzienia. Należy kupować twarde i jędrne owoce, bez brązowych plam. Najlepsze owoce pod względem smaku, zapachu i twardości zbiera się jesienią. Dziś jabłka są dostępne przez cały rok. Jabłko zjemy świeże lub suszone. Największą wartość suszonych jabłek doceniają jednak sportowcy, gdyż to one dostarczają niezbędną ilość energii. Zgodnie możemy powiedzieć że nie ma chyba polskiej działki bez jabłonki. A w kuchni naszych babć nie mogło nigdy zabraknąć szarlotki lub zwykłego nawet najprostszego jabłecznika. Jabłko to również idealna przekąska zarówno w domu jak i w pracy. Jabłko to dobre źródło witaminy C, polecane na chłodne jesienne wieczory. Jabłka bardzo często występują również w sokach, napojach a także w nalewkach, które są bardzo popularne w naszych domach.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.