Jesteś tutaj: szczypiorek.com.pl > Problemy intymne > Zdrowie seksualne przy menopauzie

Dipy

Dipy, to gęste, ochłodzone sosy, których podstawą jest jogurt, śmietana, twaróg lub majonez. Wyrazisty smak nadają im aromatyczne zioła, przyprawy, sok z cytryny lub limonki, ocet, musztarda i inne dodatki. Dipy jako przekąskę podaje się z krakersami, słonymi paluszkami, warzywami pokrojonymi w słupki lub pozostawionymi w całości – jako składnik zimnego bufetu lub samodzielną przystawkę. Jedynym minusem dipów to to, że nie nadają się one do długiego przechowywania. Powinny być podawane w dniu sporządzania. Przykładowe dipy: z tuńczyka, z pomidorów, z orzechów, z awokado, z ogórka, z buraka. Podawane na stołach w kolorowych miseczkach wyglądają bardzo apetycznie i kolorowo. Dodatkowo każdy z dipów możemy oprószyć natką pietruszki lub położyć dla ozdoby listek świeżej bazylii. To bardzo ciekawy dodatek do różnego rodzaju dań, idealnie sprawdzi się na spotkaniach ze znajomymi, kiedy chcemy przygotować “coś więcej” i trafić w gust każdego gościa.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.