Jesteś tutaj: szczypiorek.com.pl > Zdrowie dziecka > Witamina D dla dziecka

Czarny murzynek

Ręce umyte, składniki przygotowane wiec możemy zabrać się za ukręcenie ciasta.Wszystkie składniki mamy przed sobą wiec jeszcze tylko mikser i zaczynamy powoli zabierać się za składniki. Dwie szklanki maki mieszamy z dwoma płaskimi łyżeczkami proszku do pieczenia. Żółtka oddzielamy od białek.Bierzemy rondelek i wlewamy siedem łyżek wody, margarynę, jedną szklankę cukru,kakao do koloru zagotowujemy, pozostawiamy do ostygnięcia. W wolnej chwili ubijamy białka. W misce ucieramy żółtka już z niewielka ilością cukru, po czym dodajemy zawartość rondelka i make z proszkiem. Ubite białka  łączymy delikatnie z masa i lekko mieszamy. W tym oto momencie możemy już przelać masę do wcześniej wysmarowanej tłuszczem foremki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni), pieczemy około 50 minut. Czas minął wiec możemy cieszyć się i smakować naszego prostego a jakże smacznego murzynka. Na koniec jeszcze dla odważnych łakomczuchów możemy polać go czekoladową polewą, gdyż wystarczy tylko rozpuścić tabliczkę czekolady. To bardzo prosty przepis, który można wypróbować w swoim domu.

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.