Jesteś tutaj: szczypiorek.com.pl > Przetwory > Dżemy, owoce zamknięte w słoiku

Babeczki wiśniowe perły

Połącz dwa jajka, 75 ml mleka, 75 ml oleju i zawartość jednego opakowania gotowych, owocowych babeczek. Do foremek na babeczki lub papierowych papilotów włóż po trzy wiśnie, przykryj je ciastem (około łyżki). Wstaw do nagrzanego piekarnika o temperaturze 180 stopni i piecz przez około 20 minut (babeczki muszą mieć złoty kolor!). Wyjmij, wystudź ciasto, po czym delikatnie zetnij górę każdej z babeczek równo z brzegiem foremki. Ubij 250 ml śmietanki kremówki (chłodnej), dodając łyżeczkę cukru pudru i nadzienie (świeże truskawki lub wydrążone wiśnie lub po prostu sezonowe owoce, które są najlepsze). Następnie miksuj do uzyskania kremowej konsystencji. Babeczki smaruj kremem, ozdabiaj wisienką, a następnie każdą przykryj odciętą górą. Tak przygotowane babeczki posyp po wierzchu cukrem pudrem lub polewą czekoladową, ewentualnie możesz polać lukrem. W wersji dla dzieci możesz posypać kolorowymi cukiereczkami, które na pewno im się spodobają. Źródło: http://pizza-niepolomice.pl/

Zostaw odpowiedź

Musisz być zalogowany żeby komentować.